Hvorfor menskopp

Menskopp.org

Fem grunner til å velge menskopp

Rimelig: En kvinne bruker i løpet av livet gjennomsnittlig ca 20 000 kr på engangsmenstruasjonsprodukter.

Den gjennomsnittlige menstruasjonskoppen koster 150kr-400kr og kan brukes om igjen i ca ti år.

Trygt og hygienisk: Tamponger og bind kan inneholde sterke kjemikalier og kan holde på store mengder bakterier. Menskoppen derimot, gir ikke grobunn for bakterivekst siden den er laget av medisinsk silikon, gummi eller TPE. Menstruasjonskopper suger heller ikke opp annen fuktighet, så det naturlige skjedemiljøet forblir inntakt og man unngår tørre slimhinner.

Praktisk: De fleste kan bruke koppen i opp til tolv timer på "lette dager" før den må tømmes. Den er ikke synlig utenfor kroppen (som f.eks. en tampongtråd etc.) og kan brukes ved sport, svømming og når du sover uten lekkasje. Man slipper også å tenke på å ha med seg menstruasjonsartikler overalt, siden koppen alltid er med deg når du har mensen. Koppen kan også settes inn før mensen har startet, noe som kan være nyttig for personer med noe uregelmessige perioder. Menstruasjonskopp lekker mindre, må byttes sjeldnere, og kan også eliminere luktproblematikk.

Miljøvennlig: Gjennomsnittskvinnen bruker ca 12 000+ engangsprodukter for menstruasjon i løpet av livet. Sammenlignet med dette er noen få menstruasjonskopper særdeles miljøvennlig.

Komfortabelt: Menstruasjonskoppen kan se stor ut, men den brettes enkelt sammen for innføring og fjerning fra skjeden. Ved korrekt bruk er det kun de færreste som kjenner koppen i det hele tatt. Noen rapporterer også at menstruasjonskrampene blir svakere og færre som følge av

menstruasjonskoppen.

Så hva er ulempene?

Så og si alle som får til å bruke menskopp har ikke noe ønske om å gå tilbake til tamponger og engangsbind.

  • Det kan ta litt lengre tid å lære seg å bruke koppen. For noen kan det ta en til to mensperioder før man får det helt til.

 

  • Man må være komfortabel med å ta litt mer på seg selv enn ved bind og tampax.

 

  • Man er avhengig av å ha rene hender når man tømmer/vasker den.